Uroš Danilović

Uroš Danilović rođen je 27.04.1985. godine u Beogradu.

Svoje osnovno muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi “Josif Marinković”,u klasi profesorke Vere Bakeš odsek gitara, a u trećoj godini prelazi u MŠ „Petar Konjović“ u klasu profesora Nenada Petrovica. Do kraja osnovnog muzičkog obrazovanja, učestvuje na mnogim takmičenjima i festivalima, kao što su republicka takmičenja (1996,1997,1998) gde osvaja prve nagrade, festival muzičkih i baletskih škola u Boru (1996), gde takodje osvaja prvu nagradu, smotra talenata nuzickih škola u Sremskim Karlovcima.

Nakon završene osnovne muzičke škole, odlučuje da upiše udaraljke (2000) u klasi Dušana Vrdića. Uporedo sa muzičkim obrazovanjem, još u osnovnoj školi formira svoj prvi muzički sastav, u kome su izmedju ostalog svirao i sada već magistar klavira Nemanja Nikolić.

2000. godine počinje da svira u Džez triu sa renomiranim muzičarima Brankom Mačićem i Bratislavom Jankovićem. Narednih godina ozbiljnije se posvećuje klupskoj svirci i počinje da svira sa različitim bendovima, kao što su bend Eklipse, Broadaway bend, Uragan bend, Broadcast bend, Libra bend, Muzička mašina. Takodje saradjuje sa bendovima kao što su Bla Bla bend, Balkan Ekspres bend, La Luna bend, Euro Ekspres bend, Shirkan bend.

2009. godine osniva svoj bend pod nazivom „Lobby Band“ sa kojim je nastupao u svim vecim klubovima u Beogradu. Uporedo sa bendom počinje da radi na autorskom radu i obradama popularnih pesama.

Svih ovih godina zajedno sa muzikom, bavi se i muzičkim dizajnom, muzičkom produkcijom i audio-vizuelnim efektima.

CV