Ivan Simeunović

Ivan Simeunović je rođen u Valjevu, Srbija 06.09.1985. godine.
Pohađao je osnovnu i srednju muzičku školu „Živorad Grbić“ u Valjevu nakon čega je diplomirao violinu na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi profesora Ljubimira Mihailovića i profesorke Madlen Stokić Vasiljević.

Tokom nižeg i srednjeg školovanja učestvovao je na mnogobrojnim muzičkim takmičenjima i festivalima, kako regionalnim i republičkim, tako i internacionalnim. Osvojio je dve druge nagrade na medjunarodnom gudačkom takmičenju u Sremskoj Mitrovici (2001, 2002) i dve treće nagrade na republičkom takmičenju u Beogradu (2002, 2003), zatim tu su festivali (Negotin, Šabac, Arandjelovac).
U periodu 2000-2004 putovao je i nastupao širom Evrope (Francuska, Italija, Španija, Nemačka,Holandija, Slovačka, Portugal) sa gudačkim ansablima i ad hoc sastavima izvodeći klasičnu, etno i dzez muziku.
Takođe je nastupao u mnogim domaćim i stranim koncertnim halama širom Evrope među kojima su : Guarnerius Galerija , Kolarac galerija i Svečana sala , sala beogradske Filharmonije , Konak knjeginje Ljubice ,Beli Dvor – rezidencija Kralja Aleksandra i Kraljice Katarine Karadjordjevic,Sava Centar (Srbija), gradska Katedrala na Hvaru(Hrvatska),gradska Katedrala gradska Kuća u gradu Narni e Terni-provincija(Italy),Sittard-Gelen gradska Kuća (Netherland),Brunssum anglikanska Crkva(Netherland),Katedrala u Lubeck(Germany),Katedrale u Montguyon,Limoge,Avignon,Bourges,Limoges(France),Caunas (Lithuania).
Pohađao je kurseve domaćih i stranih izvodjača i pedagoga. Dejan Mihailović, Gordan Nikolić, Stefan Milenković, Herald Herzl, Federico Pivato, Marco Serrino.Učestvovao je na 2. Internacionalnom Mocart kursu u Narniju(Italy 2012) kao i na letnjim seminarima u Starom Gradu(2008 – 2009 Hrvatska) gde je takodje koncertirao sa profesorima iz nemačke i regiona.
Dugogodišnji je član gudačkog kvinteta „Infinity“ i gudačkog kvarteta „del Gesu“. Sa oba sastava je nastupao širom Srbije i internacionalno. Tom prilikom je sa pomenutim sastavima, održao serije koncerata na muzičkim svečanostima, festivalima, javnim dešavanjima uključujući trajne snimke, televizijske i radio nastupe. Od 2009 – 2012 honorarno radi kao član simfonijskog Orkestra Beograda a od 2013 god. i uglednog gudačkog sastava kraljevski Gudači Sv.Djordja. Sa RSO Beograda je učestvovao u snimanju velikog broja dela klasičnog simfonijskog repertoara kao i kompozicija savremenih domaćih i stranih kompozitora. Dugi niz godina saradjuje i koncertira sa prijateljem i kolegom Nemanjom Nikolićem a od 2013 i u bendu. “Mr.Edge and Pappas little helpers”. Trenutno radi u Muzičkoj Školi „Josif Marinković“ u Beogradu kao profesor kamerne muzike i orkestra.

CV